8.06.2012

Παραμονή Του Σωτήρος στα Απιανά Ακρωτηρίου - Eve Of Christ in Apiana Akrotiri




Παραμονή Του Σωτήρος στα Απιανά
Ακρωτηρίου.
Μεγάλη γιορτή η σημερινή και χρόνια πολλά σε όλους.
Χτες την παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χρηστού, επέλεξα να εκκλησιαστώ κάπου μοναχικά και παραδοσιακά (όπως πάντα) , μακριά από την τουριστική πλευρά του νησιού.
Έτσι λοιπόν ο δρόμος για μια ακόμη φορά , λόγω ημέρας, με έβγαλε στα Απιανά Ακρωτηρίου , στον  Ιερό Ναό (ξωκκλήσι)  Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χρηστού του Απιάνη ή του Γιαγκούλα όπως έλεγαν τον ιδιοκτήτη
της.
Ιδιοκτήτες  είναι η οικογένεια του Αλεφραγκή Γουλιέλμου ( Γιαγκούλα), συζύγου  Επιφανίας Αλεφραγκή και των τέκνων αυτών.
Η ατμόσφαιρα ήταν καθαρά Χριστιανική, παραδοσιακή και χαρούμενη.
Δεν θα μιλήσω για πλήθος κόσμου , αλλά είμασταν όσοι θα έπρεπε για να προχωρήσει η όμορφη βραδυά μετά τον εκκλησιασμό με καλή και ξεχωριστή παρέα , μουσική,  χορό,  άφθονο κρασί , πολύ και καλό φαγητό  (πανήγυρη)  και πρότερο απ΄όλα την μεγάλη και φιλόξενη αγκαλιά της Οικογένειας Γ. Αλεφραγκή.
"Και μια μέρα να μαι πεθαμένος το γλέντι να γενεί .. " είχε μηνύσει ο Γιαγκούλας στην σύζυγό του την κ Επιφανία ... και έτσι το έπραξε.
Το πανηγυρόσπιτο άνοιξε και πέρισυ ( 6 μήνες μετά τον θάνατο του κ Γουλιέλμου) προσφέροντας όλα όσα προστάζει η παράδοση στο νησί, κρασί,πανήγυρη, μουσική, χορό , γλέντι, παραμερίζοντας το πένθος  τιμώντας έτσι όλους τους πιστούς που κάθε χρόνο τιμούν το Άγιο με την παρουσία τουςκαι την επιθυμία του Αλεφραγκή .
Έτσι και φέτος λοιπόν, για άλλη μια φορά η Οικογένεια Γ. Αλεφραγκή τήρησε την παράδοση στο έπακρο με πολύ  μουσική , γλέντι και χορό από το σχήμα , του Γιάννη Πανταζή, Μανώλη Μπαλοπητο , Ραφαήλ Αρβανίτη  και  Νεκτάριου Αλεφραγκή οι οποίοι έπαιξαν με τσαμπούνα και ταμπούρλα.
Εύχομαι και του χρόνου να στε όλοι καλά και εμείς μαζί για να τιμήσουμε με την παρουσία μας την Άγια ημέρα και την οικογένειά σας.

Φωτογραφικό υλικό από την παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χρηστού  στα Απιανά Ακρωτηρίου Θήρας, Σαντορίνης.

Key Words:
apiana akrotiri, paramoni toy sotiros apiana akrotiri, akrotiri santorini, παραμονή του σωτήρος απιανα ακρωτηρίου, ακρωτήρι σαντορινης θήρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.